top of page
1.png
fotooverlies.png

Wie ik ben... Just a girl standing in front of you making her dreams come true (knipoog naar het einde van 1 van mijn favoriete romcoms, Notting Hill).

 

Sommigen vinden me een durfal omdat ik keuzes maak die ingaan tegen de stroom. Het is maar hoe je ernaar kijkt. En dat is zo bij alles in het leven...

 

Ik had een fantastische kindertijd en jeugd. Warme familie. Fijne buurt. Goede scholen. Toffe vriendjes. Maar net als ieder van ons liep ook ik blauwe plekken en kneuzingen op op mijn hart. Soms kleine, soms grotere gebeurtenissen die een imprint nalieten op wie ik geloofde te moeten zijn. 

Je kan nog zo'n mooie kindertijd en jeugd hebben gehad, het is in die periode dat de basis voor onze volwassen ik wordt gelegd. De imprint. De beperkende overtuigingen waar je vandaag last van hebt... Ze werden toen onbewust als zaadje in je doen, denken en laten geplant.

Enkele van mijn beperkende overtuigingen...

  • We werden beloond als we goede punten haalden. Helemaal fantastisch, ware het niet dat dit bij mij werd omgezet in "om iets te mogen ontvangen, moet je meer dan je best doen". Hello perfectionist...

  • Ik werd gepest in het 2e middelbaar. Ik hoorde er niet bij, bij de cool kids. Het was het beginpunt van me aanpassen om er toch maar bij te horen. Hello peoplepleaser...

  • Ik hoorde vaak dat zelfstandigen sjoemelaars waren. Het hield mij lang tegen om volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan. Hello gouden kooi...

  • Mijn grootvader, een West-Vlaming, noemde me liefkozend 'vette poepe'. Ik heb lang mijn poep verstopt, want "is mijn gat niet te dik in deze rok" ;-) Hello dieet-cultuur...

  • ...

Het feit dat veel van deze beperkende overtuigingen tussen ons 0 en 7 jaar hun oorsprong vinden, maakt dat innerlijke kind werk onlosmakelijk verbonden is met alles wat ik in de wereld zet. We maken ons eigen wat we zien, horen en voelen, terwijl het van de ander is. We passen ons van kindsaf aan aan wat we denken dat de ander van ons verwacht, want we willen allemaal maar 1 ding en dat is graag gezien worden

 

Op een bepaald moment worden we allemaal uitgenodigd door het leven om ons los te maken van wat niet van onszelf is. Ik noem het ook graag deconditioneren. Want dat is wat ik gedaan heb. Mezelf laag per laag herontdekt. Mezelf steeds liever gaan zien. Vandaag kan ik oprecht zeggen dat ik stapelzot verliefd ben op mezelf.

Na jarenlang braaf op automatische piloot te hebben meegewandeld met de maatschappij werd mijn wereld op zijn kop gezet toen ik in 2010 een burn out kreeg. Sindsdien is alles anders, en daar heb ik veel innerlijk werk voor verzet.

Dankzij mijn burn out liet ik onder andere mijn juridische carrière achter mij en ruilde ik deze in voor een  een nieuwe passie. Van dat wat ik zelf met vallen en opstaan leerde mijn levensmissie maken. 

Ondertussen zijn we 13 jaar en menig opleiding verder & leer ik straffe madammen online zichzelf opnieuw graag zien. Ik sta ermee op en ga ermee slapen.

Ik mocht eerst mezelf helen om het daarna op mijn manier door te geven aan jou.

Mijn leven is vandaag een feest van ups en downs. Van alles wat er is omarmen. Van genieten van elk moment. Van elke dag weer bewust kiezen uit liefde voor mezelf. Van toch nog eens over mijn grenzen gaan. Van perfectly imperfect. Vandaag is mijn leven vooral een feest van het telkens weer terugvinden van mijn balans. 

Als ik stap voor stap mezelf echt graag kon gaan zien, dan kan jij het ook.

Ik weet de weg & neem je graag mee op pad. Want je doet het misschien wel zelf, maar je hoeft het nooit meer alleen te doen.

bottom of page