Zoeken
  • Lies

DE 5 best practices om jezelf echt liever te gaan zien

Jezelf graag zien. Je weet als je hier op deze site beland bent waarschijnlijk wel dat het mijn dada is. Door de jaren heen leerde ik een aantal dingen waaruit ik voor jou graag de 5 best practices meegeef.


Misschien zijn ze nieuw, misschien zijn ze een waardevolle reminder.


1. Wees lief voor jezelf


Lief zijn voor jezelf. Wees minstens even lief voor jezelf als je bent voor anderen. Wat je voor een ander doet, dat mag je ook voor jezelf doen. Als je tijd maakt voor een ander, maak dan ook tijd voor jezelf. Als je liefde geeft aan een ander, geef dan ook liefde aan jezelf. Als je zorgt voor een ander, zorg dan ook voor jezelf.


2. Stap voor stap is snel genoeg

Je hoeft je eigen proces niet te overhaasten. Vooraleer je kritiek op jezelf geeft, en jezelf naar beneden haalt omdat je "er" nog niet bent, sta dan stil bij alle stappen die je wel al gezet hebt. Als jij jezelf al jaren niet graag ziet, dan heeft het tijd nodig om dit proces om te keren. Als jij het niet gewend bent om grenzen te stellen, geef jezelf dan tijd om nee te leren zeggen. Je kon ook niet in 1 keer lopen, zwemmen, fietsen of autorijden. Ook dat had tijd en vooral veel oefening nodig. Mijn straffe madammen horen het tot vervelens toe, stap voor stap... Maar het is ondertussen van velen wel al hun mantra geworden.

3. Focus


Waar kijk jij vooral naar? Naar alles wat niet goed loopt, alles wat je eventueel nog zou kunnen verbeteren... Of focus je op wat wel goed loopt, op waar je talenten liggen, op waar jij allemaal dankbaar voor mag zijn. Ik stel voor dat je daar sowieso meer van gaat doen, en dat je begint met vol liefde naar jezelf en wat je doet te kijken.

4. Kijk in de spiegel

10 jaar geleden begon hier mijn reis naar liefde voor mezelf. Elke ochtend mezelf in de ogen kijken in de spiegel en tegen mezelf zeggen 'Lies, ik zie je graag'. Ik heb niets gevoeld, ben boos geweest, heb me heel verdrietig gevoeld en boven alles uiteindelijk heel veel liefde... En ik doe het nog steeds elke ochtend.

5. Stel niet uit. Begin nu!


Je verdient het elke dag om jezelf graag te zien. Niet pas als je x kg bent afgevallen, als je een partner hebt gevonden die je graag ziet, als je een job hebt die je graag doet... Nee, op elk moment verdien jij die liefde. Op de goede dagen. Op de slechte dagen.


Succes!!!


XOXO Lies

34 keer bekeken0 reacties

© 2010 - 2020 by Lies Deboiserie

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

De juridische documenten, concepten en teksten op deze website mogen onder geen beding gekopieerd en gebruikt worden door derden.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Spotify
  • iTunes