Zoeken
  • Lies

Drie belangrijke relatietips

We kunnen niet zonder anderen.

Dat betekent dat onze relaties ons voor een stuk bepalen.

En die relaties die beginnen altijd bij JOU. Jij bent het vertrekpunt en het eindpunt.

Hoe graag jij jezelf ziet en hoe jij jezelf behandelt is de basis van jouw relaties met anderen. Jij geeft het voorbeeld. Dat betekent dus ook dat als jij jezelf liever gaat zien, jij aan anderen laat zien hoe zij jou graag kunnen zien.


Ik geef je al graag 3 concrete tips mee over relaties & hoe jij deze anders kan beleven.


Tip 1

Kijk bij alles wat er gebeurt in je relatie(s) eerst eens even naar jezelf.  Naar buiten wijzen bij alles wat gebeurt, lijkt makkelijk, maar brengt je eigenlijk geen meter vooruit. Door je bewust te worden van de energie die jij zelf uitstuurt en waar door de ander op gereageerd wordt, verandert er echt veel in de dynamiek van je relaties. Soms onbewust, soms bewust. 


Tip 2

Als je voelt dat in een gesprek met iemand de emotie hoog oploopt, neem dan afstand. Letterlijk. Onderbreek het gesprek om desnoods even naar het toilet te gaan en daar enkele keren diep in en uit te ademen. Zo kom je met een rust in je lichaam terug in het gesprek, is de emotie gezakt en kan je op een andere manier het gesprek verder zetten. En geloof me, dit is echt een lifesaver! Niet altijd even eenvoudig, maar wel goud waard!


Tip 3

Als je door iets of iemand getriggerd wordt, dan heeft dat meestal niet met die persoon of met die situatie te maken. Er wordt iets in je geraakt. Iets dat een oorsprong vindt in een ander moment in je leven. Eens je dat beseft, kan je anders kijken naar wat er NU gebeurt. Het is dan uiteraard aan jou om de wortel van deze trigger te zoeken en ermee aan de slag te gaan.




26 keer bekeken0 reacties

© 2010 - 2020 by Lies Deboiserie

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

De juridische documenten, concepten en teksten op deze website mogen onder geen beding gekopieerd en gebruikt worden door derden.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Spotify
  • iTunes