Ben jij emotioneel moedig?

Nu vraag je je misschien eerst al af wat dat is, emotioneel moedig zijn. Awel dat is hetzelfde als je kwetsbaar opstellen. Maar ik kwam deze bewoording eerder deze week tegen tijdens mijn onderzoek & ik vind het veel mooier klinken dan je kwetsbaar opstellen.En ja, ik doe onderzoek, want uiteraard heb ik al heel veel om uit te putten uit mijn opleidingen en persoonlijke ervaringen, maar mijn traject Liefde met hoofdletter L begint bijna en daar wil ik heel diep in gaan. Nog dieper dan al de bedoeling was. Het worden een intensieve 8 weken. We gaan zelfs dieper dan tijdens het innerlijke kind traject & daar haalden de 39 straffe madammen die meededen al zoveel uit.


Maar soit. Terug naar emotioneel moedig zijn.


Ik denk dat durven verliefd worden één van de emotioneel moedigste dingen is die je kan doen. Want jij weet ook dat als jij je hart openstelt en geeft aan de ander, dat spannend is, want de duurtijd van die verbinding is onzeker. Jouw hart is zeker en vast ook al eens gebroken, toch?


In de liefde zijn we namelijk met 2 & je beleeft een relatie samen. Je legt een deel van je toekomst in handen van de ander, en dat is altijd moedig. Want jij kan nog zo zeker zijn, de ander, daar heb jij niks voor te bepalen. Jij hebt geen controle over de ander.


Ik ben ervan overtuigd dat hoe emotioneel moediger jij je opstelt binnen je relatie, of tijdens het daten al, hoe mooier het wordt. Idealiter doe je dat vanuit een veilige verbinding tussen jou en de ander. Daar gaan we het in het nieuwe traject ook uitgebreid over hebben, hoe jij op een veilige manier kan verbinden.


Zelf heb ik een angstige hechtingstijl en was het best wel een weg om op een veilige manier te leren verbinden met mijn partner en niet mijn angstige hechtingstijl elke keer weer te activeren. Daar gaan we dus allemaal dieper op in tijdens het traject, want ook jij kan dit leren. Hoe jij op een andere manier kan verbinden, communiceren en moed tonen. Of je nu een angstige, veilige, vermijdende of angstig/vermijdende hechtingstijl hebt, we duiken er samen in.Reflectievragen voor jou

*Durf jij emotioneel moedig zijn in je relaties? *Kijk eens terug naar het verleden. Waar botste je op? *Kijk eens naar vandaag. Wat kom je nu tegen in je relaties?
Pas als jij je ergens bewust van bent, kan je in beweging komen om het te veranderen. En je weet dat je nog tot en met 3 mei heel erg welkom bent om samen met mij aan de slag te gaan.


3 mei gaan we namelijk van start met een intensief van 8 weken over relaties, Liefde met hoofdletter L. Je komt er hier alles over te weten: klik hier

20 views0 comments

Recent Posts

See All