Zoeken
  • Lies

Hoe je vandaag nog kan beginnen met mediteren

Bijgewerkt: 7 jan 2020

Ik stelde het lang uit. Want mediteren dat was iets voor zweefteven. Vandaag raad ik het iedereen aan, dus als jij het ook al lang uitstelt om te beginnen mediteren, kunnen deze tips je hopelijk op weg helpen.


*Ga ergens zitten waar je 10 minuten ongestoord kan zijn Maak hier echt een momentje voor jezelf van. Al is het dat je 10 minuten in de auto blijft zitten op de oprit voor/na je werk. Neem de tijd voor jezelf. Ik beloof je dat al je dit dagelijks doet, je dit als rustgevend zal ervaren en het ervoor zal zorgen dat jij je beter in vel zal voelen.

*Zet je timer op 10 minuten Begin met een korte periode. Elke dag 10 minuten lijkt misschien te kort om iets te veranderen, maar het is door elke dag iets kleins voor jezelf te doen dat er iets wezenlijks kan veranderen.

*Laat al je gedachten er zijn Tijdens een meditatie is het niet de bedoeling om geen gedachten te hebben. Daar we 60000 gedachten hebben op een dag is het onmogelijk om gedurende 10 minuten geen gedachten te hebben. De bedoeling van meditatie is om de gedachten er te laten zijn, maar er geen aandacht aan te besteden. Je er niet door te laten meeslepen. Eens je dit tijdens je meditatie kan, zal dat ook in het dagelijkse leven stap voor stap lukken.

*Adem op je eigen tempo in en uit Het is jouw moment en je mag dan ook alles op jouw tempo doen. Zeker ademen. Focus je op je ademhaling en voel wat er met je lichaam gebeurt. Bewust ademen brengt rust in je lichaam. Het zal zich ontspannen.

*Experimenteer Er zijn zoveel verschillende soorten meditatie dat het belangrijk is om de meditatie te vinden die bij jou past. Sommigen vinden het fijn om gewoon 10 minuten in stilte te zitten. Anderen luisteren graag naar rustgevende muziek. Ikzelf vind een geleide meditatie het fijnste.

Maak hier de komende maand elke dag tijd voor en zie wat voor verschil het voor je maakt. Op mijn favoriete meditatie app Insight timer vind je tal aan meditaties zodat je eens kan uitproberen wat voor jou het beste werkt. In mijn Selflove club vind je meer dan 30 geleide meditaties. Korte en lange. Geniet van je ontdekkingstocht!


109 keer bekeken0 reacties

© 2010 - 2020 by Lies Deboiserie

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

De juridische documenten, concepten en teksten op deze website mogen onder geen beding gekopieerd en gebruikt worden door derden.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Spotify
  • iTunes