top of page

Ik moet just niks!

Ik moet nog dit…Ik moet nog dat…Toch nog even snel dat to do lijstje maken, en voor elk ding dat je doorstreept iets nieuws in de plaats zetten. Want jij moet toch zo veel van jezelf. Voor jezelf. Maar ook voor anderen.


En als we daar nu eens korte metten mee zouden maken. Als we nu eens niets meer zouden moeten, maar alles zouden mogen? Hoe zou het dan aanvoelen?


Het was één van de eerste dingen die ik in 2010 leerde van Louise Hay. Dat moeten een heel destructief woord is in onze woordenschat, en dat het onbewust in heel veel zinnen en  gesprekken sluipt en dat het een grote verantwoordelijkheid op onze schouders legt.


Het is ongetwijfeld een woord dat mij mee in & aan mijn burn-out hielp. Toen ik een streepje ging zetten elke keer ik het woord gebruikte, ben ik oprecht verschoten. Ik besefte niet dat ik mijn leven zo veel zwaarder maakte dan eigenlijk nodig was. Want heel veel van de dingen die ik moest van mezelf, moest ik eigenlijk helemaal niet.


Ik heb mezelf lang wijs gemaakt dat ik bepaalde dingen moest doen om erbij te horen, om graag gezien te worden, om te voldoen aan de verwachtingen van anderen, omdat ik dacht dat het zo hoorde, omdat...


En toen ik die patronen ging analyseren die achter mijn moetens zaten, toen besefte ik dat heel veel kwamen van beperkende overtuigingen. Dus misschien kan jij hier iets mee.

Noteer de komende week eens alles wat jij van jezelf moet. Gewoon zonder oordeel. Op het einde van de week bekijk je heel bewust waarom je dit moet. Waar komt die overtuiging vandaan? Waarom “moet” je dit? Is het iets dat jij jezelf oplegt? Of wil je voldoen aan de verwachtingen van iemand anders? Of denk je dat door dit te doen anderen jou pas echt graag gaan zien?


Ik ben benieuwd naar jouw inzichten!

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

You do You

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page