Zoeken
  • Lies

"Let it go"

Zo op het einde van dit jaar even stilstaan en loslaten wat je niet verder in 2020 wil meedragen. Het nieuwe decennium lichter beginnen. Het kan.


Ik geef je vandaag graag enkele tips mee om je hierin te ondersteunen.


TIP 1

Loslaten doe je op je eigen tempo. Het is een rouwproces. Niemand weet hoe lang je er onbewust al mee bezig bent. Niemand kent jouw volledige verhaal. Alleen jij kent het. Alleen jij weet hoe lang iets al speelt. Misschien is het een terugkerend thema in je leven dat zich ook nu weer herhaalt. En misschien ben je er vandaag klaar mee. En misschien niet.  Neem alle tijd die jij nodig hebt. Laat je door niemand anders iets opdringen! Alleen jij weet wanneer je er echt klaar voor bent.


TIP 2

Durf jezelf vragen stellen. Maak het stil bij jezelf.

*Adem enkele keren rustig in en uit. *Stel je voor dat er wortels uit je voeten schieten die zich verankeren in de grond. *Leg 1 hand op je buik & 1 hand op je hart. *Stel jezelf dan volgende vragen: *Wat brengt het vasthouden me op? *Waar zit het vast/voel ik het in mijn lichaam? *Wat kan ik vandaag doen om ietsje meer los te laten?


TIP 3

Schrijf erover. Hou een dagboek bij met hoe jij je voelt. Schrijf al je angsten op. Je twijfels. Je gevoelens. De overtuigingen die je tegenhouden om los te laten. Zodat het helder wordt in je hoofd. Zodat je je proces kan herbeleven. Zodat je op een dag kan neerschrijven waarom wel. Waarom je er klaar voor bent. Wat het je zal brengen om los te laten. Waarom je er blij van wordt.


TIP 4

Deel met anderen hoe jij je voelt. Je bent niet de enige die ooit in deze situatie heeft gezeten. Dus durf anderen om hulp vragen. Al is het maar om een luisterend oor te hebben. Wil je geen advies, zeg dat dan ook. Communiceer duidelijk wat je nodig hebt van de ander. Zeg dat je enkel je verhaal wil delen om gehoord te worden. Door het jezelf luidop te horen vertellen, kan je ook echt tot belangrijke inzichten komen.


TIP 5

Als je er klaar voor bent, neem dan ook echt bewust afscheid van het oude. Schrijf een brief. Brand een kaarsje terwijl je luidop vertelt waar je afscheid van neemt. Drink er een glas op. Zoek een liedje en zing dat uit volle borst mee. Maak er je eigen ritueel rond. Dit doe je voor jezelf. Je hoeft het met niemand te delen. Het mag, maar het moet niet.
54 keer bekeken0 reacties

© 2010 - 2020 by Lies Deboiserie

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

De juridische documenten, concepten en teksten op deze website mogen onder geen beding gekopieerd en gebruikt worden door derden.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Spotify
  • iTunes