Zoeken
  • Lies

Love yourself first!Deze week las ik ergens op Facebook een bericht waarin gesteld werd dat zelfliefde een modewoord is. Dat het een tijdelijke hype is, en dat het belachelijk is om te stellen dat zelfliefde een voorwaarde is om anderen graag te zien.


Het raakte me zo dat ik er graag voor in mijn pen kruip. Iets wat ik de komende tijd eindelijk terug meer kan doen. Dus jippie, er is vanaf nu op de website ook een blog te vinden!


Jezelf graag zien is helemaal geen voorwaarde om anderen graag te zien. Je kan anderen perfect graag zien zonder jezelf graag te zien. En heel veel mensen doen dat ook.


Jezelf graag zien, dat betekent dat je jezelf aanvaardt zoals je bent. Met je mooiste kanten en met je gebreken. Dat je alles er laat zijn. Dat alles wat in jou leeft ruimte krijgt. Zelfliefde, dat is onvoorwaardelijke liefde. Liefde die er altijd is dus. Beseffen dat jij je eigen liefde elke dag opnieuw waard bent. Niet alleen maar als jij je goed in je vel voelt, als je in een maatje 40 past, je de ideale partner vond, het ideale gezinnetje hebt…


Nee. Het betekent elke dag opnieuw. In goede en slechte dagen.


Jezelf onvoorwaardelijk graag zien betekent dus ook dat jij je eigen reservoir vult met liefde voor jezelf. En dat elke dag opnieuw. Het betekent dat jij beseft dat als jouw eigen liefdesreservoir boordevol liefde voor jezelf zit, jij zoveel meer energie en geduld en respect en mildheid voor anderen kan opbrengen en geven. Het betekent beseffen dat als jouw eigen liefdesreservoir vol is, en je het blijft vullen met liefde, alles wat over de rand vloeit automatisch naar anderen stroomt zonder dat jij daar extra energie hoeft in te stoppen.


Als jij liefde aan anderen blijft geven uit je eigen liefdesreservoir zonder dit bij te vullen, dan vloeit alles naar de ander. Jouw energie, jouw liefde, jouw… Het reservoir raakt leeg. En als jouw reservoir leeg is, dan is er niets meer over. Niet voor jezelf, maar ook niet voor de ander.


Het mag dus gewoon keihard. Liefde aan jezelf geven. Hoe meer liefde je aan jezelf geeft, hoe meer liefde je ook aan een ander zal kunnen geven.

Zelfliefde heeft niets met egoïsme te maken. Zelfliefde betekent durven kiezen voor jezelf. Durven elke dag een mooier mens te worden. Durven in de spiegel kijken en jezelf de moeite waard vinden. Durven jezelf zijn. Overal en altijd. Het betekent jezelf even belangrijk vinden als alle anderen. Het betekent jezelf en de anderen de beste versie van jezelf te gunnen.


Ik wens jou in ieder geval een overvol liefdesreservoir toe met een stroom van liefde voor jezelf en alle anderen die jij graag ziet.


XOXO Lies


28 keer bekeken0 reacties

© 2010 - 2020 by Lies Deboiserie

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

De juridische documenten, concepten en teksten op deze website mogen onder geen beding gekopieerd en gebruikt worden door derden.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Spotify
  • iTunes