Is er ooit een juist moment voor een relatie?

Ik weet zeker van wel. Ik neem je even mee terug in de tijd.


Na jarenlang zoeken naar de man die een leegte in mij kon opvullen trok ik er in de zomer van 2013 de stekker uit. Nadat ik weer maar eens een vakantie met vriendinnen verpest had door te wachten op berichten en mails van een nieuw lover, die er – zo kwam later uit – een tweede vriendin op na hield.


Het was goed geweest. Ik wilde niet langer mijn mooie momenten laten verpesten door een man in mijn achterhoofd & ik wilde niet langer in die herhalende patronen komen vast te zitten. Want als ik eerlijk was, dan was er sinds mijn 18e altijd wel een man geweest. Soms in langere relaties. Vaak in korte relaties. Vol verwachtingen van mijn kant.


Ik ging op mannendieet. Het begon als een grap, maar liep wat uit de hand. Mijn mannendieet duurde uiteindelijk 1,5 jaar.


Toen ik boeken begon te lezen over relaties, patronen, verlatingsangst, vertrouwen in relaties en hechtingspatronen vielen er veel euro’s. Confronterend. Echt, je wil het niet weten. Maar het zat me in de weg, dus ik ging aan de slag met mezelf. 1,5 jaar lang. Er kwamen veel emoties aan te pas, vergevingswerk, innerlijke kind werk… Ik ging mezelf anders zien. Ik ging relaties anders zien.


Vandaag weet ik dat ik mijn Liefde met hoofdletter L niet had kunnen ontvangen als ik dat werk niet had gedaan. En in de interactie met mijn Liefde met hoofdletter L, die ik tegenkwam in april 2015, leer ik nog elke dag bij.


Je kan lang happy single zijn (ik ben dat ook echt 2 jaar geweest ondanks en dankzij al het innerlijke werk aan mezelf), maar op een bepaald moment voel je de nood om opnieuw te verbinden op een intieme manier met een ander, en dat is heel normaal. Wij zijn niet gemaakt om alleen te blijven.


Er komt voor ons allemaal een moment waarop we voelen dat we er klaar voor zijn.


En omdat iedereen Liefde met hoofdletter L verdient, creëerde ik een nieuw intensief traject van 8 weken.


Het is niet zomaar dat mijn nieuwe traject juist nu ontstaat. Het afgelopen jaar was heftig voor iedereen. Ook voor mij. Ook voor ons. Want ook al hebben we een LAT relatie dan nog was het een nieuw evenwicht zoeken in veel vaker, en tijdens die 1e lockdown altijd, elkaars enige sociale contact zijn. Dus het was niet met veel drama of zo, maar gewoon nog meer leren meebewegen met het leven.


Uiteindelijk draait het daar altijd om. In relaties. In het leven gewoon. Meebewegen met wat zich aandient, en dat gaat zoveel makkelijker als je zelf in balans bent en je eigen patronen (her)kent.


Dus daarom dus nu dit nieuwe traject. Over relaties. Over vastgeroeste patronen. Over loskomen van je verleden. Over vergeven wat was en omarmen wat is en wat komt. Over intimiteit en kwetsbaarheid. Over de balans tussen vrouwelijke en mannelijke energie in jou.

Samen creëren we ruimte voor alles wie je bent. Voor alles wie je mag zijn. Op jezelf & in relatie met je toekomstige/huidige partner.


Dus als jij voelt dat dit voor jou het juiste moment is om in jezelf te duiken zodat jij je kan klaarstomen voor die Liefde met hoofdletter L of zit je in een relatie & ben je klaar om van binnenuit aan die relatie te werken, wees welkom!


We beginnen 3 mei. Je leest alles over het traject door hier te klikken.
36 views0 comments