Neem jij ruimte voor jezelf?

Zo lang was er alleen ruimte voor anderen in mijn leven. Als zij mij maar tof vonden. Als zij maar gelukkig waren. Als zij maar aan hun trekken kwamen. Als zij maar…

Dat mijn relaties niet goed zaten Dat mijn bazen mijn kennis en goedheid uitmelkten Dat ik deed alsof alles goed was …

Alles wat hierover in mij bovenkwam, duwde ik weg. Want uiteraard voelde ik vanalles in mijn bewegen. Ik voelde zoveel, zoveel emoties. En ik duwde ze allemaal weg. Veegde ze onder de mat. Of ik verzoop ze in alcohol en at ze weg.

Ik weet als geen ander dat alles voelen heel vervelend is. En dat die emoties bovenkomen op de meest ongepaste momenten. Ze kondigen zich niet altijd aan op voorhand hè. Zeker niet als je ze al heel lang negeert.

Ik was een tikkende tijdbom. En dat wil ik niet meer. Nooit meer. En jij ook niet. Dat weet ik zeker.

Ruimte nemen voor mezelf, op alle mogelijke manieren heeft mij geheeld. Ik heb veel ruimte mogen nemen hoor, onder andere voor die weggestopte emoties. Want ik had ze zo hard genegeerd dat ze zo versteend waren dat ik ze uit mijn hart heb mogen losbeitelen. Met veel geduld. Met veel spiegelwerk. Met veel proberen en opgeven. Met veel zitten.

Het is niet altijd even eenvoudig om gewoontes die je al jaren aanhoudt te veranderen. Jezelf tijd gunnen, is hierin belangrijk. Want verandering heeft tijd nodig, en dat is ok.

Je hebt de tijd. Neem de tijd. En geef niet op als het niet onmiddellijk lukt.

Ik wil jou aanmoedigen om tijd te maken. Ik wil jou aanmoedigen om in stilte te zitten. Met jezelf. Met je emoties. Met je pijn.

Je hoeft niet alles in 1 keer aan te pakken Je mag het stap voor stap doen

Jij bent de sleutel Niemand anders dan jij Iemand anders kan je heel veel aanreiken Maar zonder actie komt er geen verandering

Ik weet dat je het kan Nu jij nog…

Waar mag jij ruimte voor maken?

Wat mag jij echt gaan voelen? Welke andere keuze mag jij nu eindelijk maken?23 views0 comments

Recent Posts

See All