Zoeken
  • Lies

Speel jij met je innerlijke kind?

Haal jij regelmatig eens herinneringen op aan je kindertijd? Ik vind het zalig om af en toe eens in herinneringen aan mijn onbezorgde kindertijd te duiken.

Het is belangrijk om je innerlijke kind te helen omdat je bestaat uit allemaal schakels, een schakel voor elke fase. Als er een schakel niet geheeld is, dan verhindert dit je om ten volle te leven. Het is belangrijk om te leren houden van elk stukje van jezelf, want je bent/was het op elk ogenblik van je leven waard om van jezelf te houden!

Jij hoorde misschien als kind niet wat je eigenlijk wilde horen. Onderstaande boodschappen kreeg je misschien niet te horen, omdat ook je ouders deden wat zij geleerd hadden.


Iedereen doet wat hij/zij kan, en als je ouders deze boodschappen zelf niet kregen van hun ouders, konden zij ze ook niet aan jou doorgeven natuurlijk.

Misschien zijn dit wel enkele boodschappen die jij graag gehoord had?

“Je bent veilig”

“Je bent helemaal ok”

“Wij zijn trots op je, gewoon voor wie je bent”

“Je bent mooi”

“We houden onvoorwaardelijk van je”


Je kan ze ook vandaag nog tegen jezelf zeggen om je innerlijke kind te helen. Maar dan is het natuurlijk belangrijk om opnieuw contact te maken met dat kleine meisje dat we allemaal in ons meedragen.

Ideaal om dit te doen, is een lijstje maken van wat jij graag deed als kind, en kijken hoe je dit kan ombouwen naar activiteiten vandaag. De mogelijkheden zijn eindeloos! Gebruik je verbeelding en ik weet zeker dat jij elke week wel iets kan doen om contact te maken met je innerlijke kind.

Enkele suggesties: schommelen, naar de speeltuin gaan, een dierentuin bezoeken, lezen, gezelschapsspelletjes spelen, zingen, gezellig onder een dekentje televisie kijken, iets lekkers koken wat je graag at als kind, dansen, buiten spelen, knutselen, kleuren, lezen, breien, naaien, haken, schrijven in een dagboek…

Maak contact met je innerlijke kind. Vertel haar alles wat ze wilde horen toen ze opgroeide. Ik beloof je dat het je zal helpen om alles van jezelf graag te gaan zien.17 keer bekeken0 reacties

© 2010 - 2020 by Lies Deboiserie

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

De juridische documenten, concepten en teksten op deze website mogen onder geen beding gekopieerd en gebruikt worden door derden.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Spotify
  • iTunes