top of page

The time is NOW

Vandaag wil ik jou eigenlijk bewust maken van het feit dat je teveel aftelt


·         naar het weekend

·         naar vrijdag

·         naar snipperdagen

·         naar vakantie

·         …


En dat eigenlijk ontzettend belangrijk is om elke dag opnieuw te genieten van het leven en echt ALL-IN te gaan bij elke keuze die je maakt.


Want het leven is een feest, maar het leven is alleen een feest als jij de slingers ophangt en het leven viert. Ik heb daar ook in mogen leren, want als er iets is wat dat ik altijd deed, dan was het vooruitkijken.


In het nu zijn en in het nu leven, dat was voor mij om de een of andere reden heel erg moeilijk. Ik was ergens en ik zat met mijn hoofd of in mijn hoofd al bij de volgende afspraken, de volgende meeting, de volgende uitdaging, de volgende vakantie, het volgende etentje of wat dan ook. Totdat ik op een bepaald moment besefte dat ik dacht dat ik overal was, maar dat ik eigenlijk nergens echt was omdat ik altijd leefde In de toekomst. En Aas je leeft In de toekomst, dan leef je uiteraard niet in het nu.


Dus laat dit blog een uitnodiging zijn om hier in eerste instantie voor jezelf ook eens bij stil te staan.


Leef jij bewust in het moment? Geniet jij in het hier en nu of loop je eigenlijk ook altijd op de feiten vooruit?


Waarom wij zo graag leven in die toekomst? Dat is omdat wij heel doelgericht zijn. Doelgericht betekent ook actiegericht en als er niks beweegt, als er niks gebeurt, ja, dan worden we wat nerveus.


In het moment ZIJN dat hebben we verleerd en voor mijzelf is het ontzettend waardevol geweest om elke dag heel bewust stil te staan in het hier en nu. Om te durven ZIJN in het hier en nu. Om te beseffen dat ik het in hier en nu te leven heb.


Dat bewust stilstaan en in het hier en nu ZIJN, dat doe ik onder andere door dankbaar te zijn. Elke avond sinds januari 2010. Elke avond sta ik heel erg bewust stil bij alles en Iedereen waar ik dankbaar voor mag zijn die dag. In het begin waren dat met moeite 5 dingen, toen werden het er 10, en op een bepaald moment kon ik blijven opsommen. Ik kan je in ieder geval garanderen dat ik elke avond met een brede glimlach rond mijn mond in slaap val omdat ik me zo bewust ben van alles wat er nu al is.


Ik wentel me in het nu om stil te staan bij

·         Hoe heb ik vandaag ervaren

·         Heb ik vandaag genoeg genoten


Want ik weet ondertussen dat als ik niet veel dingen kan bedenken waar dat ik dankbaar voor ben van die dag, dat ik niet in het moment ben geweest. Ik merk dan vooral dat ik bij mijn dankbaarheid  dan terug grijp naar dingen van langer geleden. Of dat ik dankbaar ben voor toekomstige dingen die in mijn agenda staan.


Die dankbaarheid elke dag opnieuw beoefenen en daarbij stilstaan op een heel bewuste manier helpt mij sowieso al om, mocht ik dan toch opmerken van “oh, Ik ben vandaag precies toch weer niet echt aanwezig geweest” , dan kan ik bijsturen. Ik kan dan echt pro actief mezelf hertrainen om terug in het hier en nu te zijn en te landen.


Mezelf vaak verliezen in wat was en in wat zou kunnen zijn, is 1 van de patronen die nog al eens durft terug komen en ik ben de enige die verantwoordelijk is voor mijn leven en mijn geluk. In het hier en nu is het enige moment waarop ik keuzes kan maken die me het leven dat mij gelukkig maakt bezorgt.


Maar je begrijpt ondertussen dat als ik niet aanwezig ben in het hier en nu ik het mezelf moeilijk maak. En daar eenvoud voor mij ontzettend belangrijk is in alles in mijn leven hoef ik het mij niet ingewikkeld te maken door in het verleden, het heden en de toekomst te leven, toch?


Zo voor het weekend begint dus deze warme uitnodiging…


  • Leef jij genoeg in het hier en nu?

  • Kan je loslaten wat je niet meer kan veranderen?

  • D urf je bijsturen en andere keuzes maken als je ziet dat de koers die je vaart niet meer klopt met wie je vandaag bent?

  • Ben je dankbaar genoeg voor alles wat er NU wel al is?


Ik ben benieuwd welke inzichten dit blog jou gegeven heeft.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page