top of page

Wat als jij je dag nu ook eens anders begon...


Stress is mijn vijand. Het is als een sluipend gif dat stilaan het stuur overneemt als je er niet waakzaam voor bent. Zeker voor mij, omdat ik een vorm van reuma heb die getriggerd wordt door stress, is zelfzorg in de hoogste graad essentieel voor mijn welzijn.


Dat betekent ook dat mijn hele leven daaraan is aangepast. Ik maak heel bewust andere keuzes zodat ik het leven ALL IN kan beleven.Hoe ik bijvoorbeeld mijn dag begin is bepalend voor hoe mijn lichaam en geest zich door de dag bewegen. Ik neem je even mee.


De zachte gloed van de ochtendzon vindt langzaam zijn weg door de kieren van mijn gordijnen,  het gemiauw van mijn 2 katten (en een staart of snorhaar af en toe) zorgen ervoor dat ik langzaam ontwaak. Voor mij dus geen schril wekkergeluid, maar wel de stilte en de kans om op mijn eigen tempo wakker te worden. Ik weet dat dit een enorme luxe is en dat ik dit kan omdat ik een eigen bedrijf heb. Als dit blog je inspireert of triggert, dan nodig ik je uit om te kijken wat er voor jou ook mogelijk is, begin dan bijvoorbeeld als eens met dit in het weekend te doen.


Stress wordt in mijn leven in ieder geval vriendelijk maar resoluut de deur gewezen. Ik heb door de jaren heen geleerd om te luisteren naar de fluisteringen van mijn lichaam, naar de subtiele signalen die het me geeft.


Voor ik mijn ogen open, neem ik een moment om mijn hart te vullen met dankbaarheid. Ik overloop in stilte de zegeningen van mijn leven, en met een warm hart en een gevoel van overvloed kom ik mijn bed uit.  


Een diepe ademhaling vult mijn longen als ik langzaam uit bed stap, mijn ledematen strekkend als een kat die ontwaakt uit haar dutje, en daar mijn floppies (dat zijn mijn katten dus) veel dutjes doen heb ik daar een ideaal voorbeeld aan 😉 Stretchen is echt ideaal om al mijn botten en zo terug op hun plaats te klikken. Daar de floppies mij nogal eens in vreemde bochten durven duwen ’s nachts is dat ook echt wel nodig.


Terwijl ik mijn tanden poets en mijn dagelijkse dosis vitaminen tot me neem (OMG, sinds wanneer zijn dat er zoveel), voel ik de energie stromen door mijn lichaam.


Maar het echte innerlijke werk begint natuurlijk pas wanneer ik mezelf ontmoet in de spiegel, wanneer ik mezelf recht in de ogen kijk en verbind met mijn echte ik. Het is daar, in de reflectie van mijn eigen ogen, dat ik de kracht vind om de dag te omarmen met moed en vastberadenheid. Dankzij dit incheck moment kies ik ook bewust de affirmaties die ik in dit moment nodig heb om me te ondersteunen doorheen de dag.


En zo begint mijn dag, niet als een race tegen de klok, maar eerder als een soort dans van zelfzorg en zelfliefde, waarin ik mezelf toesta om te zijn, om te ademen, om vanuit bewustzijn de keuzes te maken die echt kloppen voor mij in dit moment.


Ik wens jou ook een start van de dag vanuit liefde voor jezelf! Heb je tips nodig om meer liefde voor jezelf te gaan voelen? Schrijf je dan zeker in voor mijn gratis workshop van 14 mei. Dat kan je via deze link: klik hier

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page