top of page

Wie schrijft die blijft

Ik ben een grote fan van schrijven. Eigenlijk al van het begin dat ik het kon. Toen schreef ik gedichtjes en verhaaltjes, daarna kwam er een dagboek in de plaats. Ik heb enorm veel spijt dat ik die op een bepaald moment heb weggegooid, alhoewel dat wat er in stond uiteraard nu niet meer zou matchen met mijn energie vandaag. Maar toch ik zou nog eens graag terugkijken in mijn kronkels van toen.


Ik had ook meerdere pennenvrienden. Dat is uiteraard niet meer van deze tijd, maar het excitement als er dan post was. Want het zowel met Belgische meisjes als met buitenlanders. Het leuke van zo zelf het juiste briefpapier uitkiezen en dan geduldig wachten tot er een antwoord kwam. Dat is dan wel het voordeel van mail, dat kan je langer bewaren, want ook de pennenvriendin brieven zijn gesneuveld bij één van de zovele verhuizen. Maar de magie van wachten op een antwoord en dat die dan ook op speciaal briefpapier geschreven werd, daar kan toch geen mail tegenop hè. Ik ben eigenlijk wel benieuwd voor wie dat herkenbaar is. Die pennenvrienden.


En dan kwamen er natuurlijk de liefdesbrieven. Mijn liefdestaal is "words of affirmation" en dat werd toen wel duidelijk.


Waar ik eigenlijk toe wil komen, is dat schrijven helderheid brengt. Zowel het schrijven naar anderen als het schrijven naar jezelf. Daarom wil ik je graag een aantal journalvragen geven waarmee jij op dit moment ook helderheid kan creëren in je leven mocht dat nodig zijn.


Ik doe graag aan flowschrijven. Dat betekent dat ik mijn timer op 15 minuten zet en dan ongecensureerd schrijf rond een bepaalde vraag. Voor ik daaraan begin, zorg ik ervoor dat ik uit mijn hoofd in mijn lijf ben geland door te bewegen op mijn favoriete liedje van dat moment.


En dan beantwoord ik bijvoorbeeld één van onderstaande vragen


  • Wat heb ik op dit moment los te laten?

  • Hoe zit ik mezelf in de weg?

  • Wat betekent het voor mij om mijn leven ALL IN te leven?

  • Welke andere keuzes voelen op dit moment kloppend?

  • Als alles mogelijk was, wat zou ik dan veranderen in mijn leven?

  • Wie ben ik als ik de beste versie van mezelf ben?


Op basis van de antwoorden die uit mijn pen vloeien, kan ik dan aan de slag met wat zich heeft aangediend.


Ik wens je veel inzichten toe op basis van deze vragen!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page